Skriv ut
Publicerad på av

Sundsvallsröding - Ni måste testa det!

Här kommer ett recept till alla er sundsvallssbor! Ett väldigt gott recept på röding. Det tar 45 minuter att tillaga detta goda recept. För att köpa rödingen som används i receptet klicka här
Det ni behöver för att göra Sundsvallsröding är följande ingredienser för 4 portioner: 

800 gram röding
½ tesked salt
½ kryddmått vitpeppar
½ deceliter vetemjöl
1 ½ matsked smör eller magarin

Sås:
2 stycken tomater
Ca 5 cm gurka
75 gram champinjoner
1 ½ deceliter grädde
1 kryddmått salt
2 teskedar citronsaft
½ knippa dill

Börja med att salta och peppra rödingen.  Vänd den sedan i mjölet. 

Sedan ska ni ta och skålla och skalla tomaterna. Dela dem i 4 stycken lika stora bitar och ta bort kärnorna. Hacka sedan gurkan och tomatköttet i tärningar. Skiva sedan championjonerna. 

Ta nu fram en stekpanna. Häll i matfettet i stekpannan. Nu ska ni lägga på rödingen när matfettet har fått en ljusgul färg och slutat skumma. Rödingen ska stekas ca 3-4 minuter på vardera sida. Ta sedan av rödingen och se till att hålla den varm. 

Nu tar du tomaterna, gurkan och champinjonerna och låter dem fräsa i stekpannan. Häll på grädden och låt det koka upp. Smaka av med citronsaft och salt för att se till att det blir gott! 

Lägg nu tillbaka rödingen i stekpannan och låt det puttra i några minuter så smaken sätter sig. Lägg upp på fat och strö dillen över. Servera med kokt potatis eller pressad potatis. 

Smaklig måltid!

 

Behöver er klass tjäna pengar? Ni kan sälja våra produkter för att tjäna pengar till klassresan! Läs mer här: Läs mer här: Tjäna pengar till klassen, föreningar och laget.

Kommentarer: 0
Mer om: fjällröding, röding, sundsvallsröding

Endast registrerade användare får skriva kommentarer.
Logga in och skriv kommentar Registrera dig nu